Haal het kind naar buiten!

Heerlijk buitenspeel-weer

Het blijft deze week lekker weer. Ineens leeft Nederland weer meer buiten, want het zonnetje schijnt! Ook kinderen spelen meer buiten, zeker nu het ook langer licht blijft. Toch zouden deze kinderen ook lekker buiten kunnen spelen al is het iets minder mooi weer, helaas wordt dat steeds minder en minder. Terwijl buiten spelen zo ontzettend fijn en goed is!

Ook wij houden er vaak rekening mee als we met onze kinderopvang ergens aanwezig zijn. Als het weer en de ruimte het toelaten zijn wij ook altijd buiten te vinden meer veel speelgoed en de fantasie van de kinderen. Dit doen wij zeker niet alleen voor het plezier, maar ook om andere redenen. Lees hieronder wat buiten spelen en bewegen allemaal kan doen voor kinderen:

Bewegen is belangrijk!

Uit veelvuldig onderzoek is gebleken dat bewegen uitermate belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Herhaaldelijk bewegen op een dag levert een beter concentratievermogen op waardoor het leren ook beter gaat. Daarnaast heeft het een positieve uitwerking op het ontwikkelen van executieve functies als taakgerichtheid, plannen en probleemoplossend vermogen. En laten we eerlijk wezen, dat zijn toch hele belangrijke functies in ons dagelijks leven! Daarnaast is bewegen ook gewoon gezond voor de fysieke gesteldheid. Je voelt je niet alleen gelukkiger, je bent ook veel gezonder! Niet alleen voor als je kind bent, maar ook wanneer je ouder wordt. Het is dus leuk en goed voor ons allemaal, dus wij zeggen: pak het springtouw, zoek een goede verstopplek of glijd eens van de glijbaan af met de kinderen! Dan wordt de band tussen jou en de kinderen ook nog eens sterker! En wij kunnen het weten, want uiteraard doen wij gezellig mee met de kinderen tijdens de kinderopvang uren ?!

Tips en ideeën

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, dan vind je hieronder nog wat uitleg over wat buiten spelen en bewegen kan doen:
 Jantje Beton
– Vriendjes maken tijdens het buiten spelen
– Onderzoek buiten spelen

Mocht je nu wel buiten willen spelen, maar niet goed weten wat je dan kunt doen… Uiteraard kun je ergens een speeltuin opzoeken of te voet of op de fiets ergens naar toe gaan… maar je kunt ook inspiratie op doen door het lezen van deze tips:
– 7 speltips om buiten te doen
– tips om bewegen en buiten spelen toe te voegen aan je dagelijks leven

Dus er is geen ontkomen meer aan, neem het er deze week van! Ga lekker naar buiten en beweeg!

Een heel fijne week gewenst!

Deel dit bericht: