Tante Marloes zorgt voor

Enorm leuke workshops

Voor kinderen van 4-12 jaar bieden wij verschillende workshops aan. Eén workshop duurt gemiddeld 1-2 uur, afhankelijk van de activiteit en de leeftijd van de kinderen.

Bij deze workshops gaat een professional aan de slag om de kinderen de technieken onder de knie te laten krijgen en vaak iets moois te creëren wat vervolgens mee naar huis genomen kan worden (uitgezonderd van de doe-workshops).

De volgende workshops zijn bij ons te boeken:

Décopatch

Met décopatch zijn heel veel figuren creatief te versieren. Je kiest zelf zo’n figuur, waarna er met speciaal Décopatch papier gewerkt wordt. Door telkens kleine stukjes papier te scheuren en te plakken (waarbij er een bepaalde techniek noodzakelijk is), krijg je een mooi effect. Na het opbrengen van het speciale papier is het ook meteen afgewerkt met lak. Décopatch is te gebruiken op vrijwel alle materialen; hout, kunststof, glas, plastic, karton, metaal, etc.

U kunt er dus ook voor kiezen om een meubelstuk in uw ruimte te ‘pimpen’!

Bij deze workshop wordt vooraf door u bepaald welke figuren de kinderen gaan maken. Doosjes, diertjes, maskers, spaarpotten, meubels, spiegels, fotolijsten, .. Er is heel veel mogelijk!

In overleg kan er een lessenreeks worden aangeboden die aansluit op uw wensen.

Playmais

Playmais is een leuke manier van creatief bezig zijn. 3D figuren zijn zo gemaakt door kinderen van alle leeftijden. In deze workshop leren de kinderen de verschillende mogelijkheden van Playmais kennen. Maak je een plat schilderij of een 3D figuur? Beide is mogelijk! Wij laten de kinderen kennis maken met alle aspecten die hierbij komen kijken en stimuleren ze om de uitdaging aan te gaan.

Playmais wordt gemaakt van natuurlijke materialen en is dus niet schadelijk op welke manier ook.

Doordat de Playmais aan elkaar te maken is met alleen maar een beetje water, heb je geen geknoei met lijm en dus geen vieze kleren. Schorten zijn niet nodig!
Kids van 4-8 jaar kunnen allemaal aan de gang met Playmais. De workshop wordt op leeftijd ingericht om het uitdagend te maken.

Gipsverband-kunst

De workshop “gipsverband kunst” is een uitdaging voor een ieder van 8-12 jaar. Elk kind krijgt een houten plankje en een stuk draad. Van het draad gaan we om te beginnen een figuur maken. Een poppetje, diertje, bloem, of wat maar in het kind opkomt.

Het figuurtje komt op het houten plankje te staan. Deze maken we vast met het gipsverband en een föhn. Vervolgens gaan we de figuur ook bekleden met het gipsverband. Een heerlijk kliederwerk waar een schort of oude kleren gewenst zijn.

Wanneer het figuur in zijn geheel is bekleed, gaan we het netjes maken. Wanneer het figuur is opgedroogd kan deze zelfs worden beschilderd. In één workshop is dat niet haalbaar. Dit zouden de kinderen zelf kunnen doen op de BSO of op school, òf wij komen een tweede keer en maken het figuur met de kinderen af.

In overleg kan er een tweede les worden aangeboden die aansluit op uw wensen.

Cupcakes of taartje decoreren

De workshop taart / cupcakes decoreren wordt ingedeeld op leeftijd. De ene workshop is dan gericht op kinderen van 4-8 jaar en de volgende van 8-12 jaar.

De kinderen van 4-8 jaar gaan ongeveer 1 uur aan de slag met icing. De workshopgever komt uitleggen wat icing precies is en hoe je het kunt gebruiken. Vervolgens zal zij ook laten zien hoe het werkt en kunnen de kinderen meedoen. De workshopgever kan altijd helpen bij de jongste kinderen.

De kinderen van 8-12 jaar gaan in 1,5 tot 2 uur aan de slag met rolfondant of marsepein. Er is de keuze uit een boltaartje of cupcakes. De kinderen leren hoe ze moeten werken met fondant/marsepein en wat ze er allemaal mee kunnen. Vervolgens mogen ze zelf aan de slag met alle uitsteekvormpjes, speciale mesjes, rollers, etc.