Werk en gezin

Wist u dat veel kinderen geen idee hebben wat hun ouders doen onder werktijd?

 
 
En toch denkt 75% van Nederlandse ouders dat hun kinderen wél weten wat papa en mama doen, zo blijkt uit een onderzoeker van VikingBlog. Zij vroegen het een aantal kinderen en kregen de leukste antwoorden!
 
Parents Jobs

Wij zijn van mening dat het combineren van werk en gezin erg belangrijk is. En wat is nu een betere gelegenheid om je kinderen eens mee te nemen dan het personeelsfeest?

 

Bij vrijwel elk bedrijf staat het personeelsfeest minstens één keer per jaar op de agenda. Dat kan vanalles zijn: een teambuilding, een kleine borrel of een groots feest. De organisatie vergt veel tijd en aandacht, maar het komt het bedrijf altijd ten goede. Het is bijvoorbeeld hét moment voor de werkgevers om de werknemers buitenom de werkzaamheden te leren kennen en interesse te tonen in hun privé situatie. En daarnaast kunnen de kinderen eens een kijkje nemen op de werkvloer van papa en/of mama.

 

Vorig jaar mochten wij onze expertise toepassen bij een groot bedrijfsfeest van TechNip in Zoetermeer, georganiseerd door Boomming Business. De werknemers waren met hun partners en kinderen uitgenodigd voor de opening van het nieuwe pand. Er werd onder andere een rondleiding georganiseerd, waar wij op hebben ingehaakt. Door middel van een heuse speurtocht konden de kinderen mee in de rondleiding en ‘onderweg’ kwamen ze opdrachten tegen. Geheel aangepast op de werkzaamheden van het bedrijf, in dit geval waren dat allerlei proefjes. Uiteraard kwamen de kinderen op die manier ook langs de werkplek van hun ouders!

Naast deze rondleiding was er veel verschillend entertainment en hebben we een grote ruimte ingericht als tijdelijke kinderopvang, zodat de volwassenen elkaar ook wat aandacht konden geven en de kinderen ook een enorm gezellige dag hadden.

 

Niet alleen bij bovenstaand bedrijf hebben we kinderopvang en –entertainment mogen verzorgen tijdens een bedrijfsfeest. Dit komt steeds vaker voor. Het is de meest ideale manier voor ouders om niet wéér een oppas te moeten zoeken of nog meer van huis te zijn.

Het combineren van werk en gezin was nog nooit zo makkelijk… Neem de kinderen gewoon mee!