Spelen en leren

Spelen en leren: een uitdagende dag creëren

Bij elke opdracht voor Kinderopvang is het uitzoeken van de juiste materialen zeker van belang. We kunnen gewoon maar wat neerzetten, maar we vinden het belangrijker om in te spelen op de ontwikkeling van kinderen.

Omdat een kind in zijn ontwikkeling zoveel verschillende stappen doorloopt, kunnen we daar onze kinderopvang op verschillende manieren op aanpassen.

Kinderen 0-2 jaar

Voor deze kids richten we een grote grondbox in tot uitdagende speelruimte. Met babygym, speelkleden en speelgoed kunnen we hier al ondersteuning bieden in bijvoorbeeld de grove en fijne motoriek. Ze kunnen blokjes stapelen, sjouwen, samen spelen met andere kinderen, kruipen, optrekken, los lopen, gaten vullen, dingen omgooien en creatief bezig zijn. Onze ervaren Event Nanny’s zorgen er altijd voor dat de kinderen zelf op een veilige en speelse manier kunnen ontdekken.

Kinderen 2-4 jaar

Bij deze leeftijd staat ook zeker het ontdekken, maar vooral “uitproberen” en “herhalen” centraal. Hierbij kunnen de kids aan de slag met sorteren, bouwen, rijgen, nadoen, fantaseren, bouwen, construeren, geluid maken, tekenen, knutselen en zeker ook praten en luisteren. Dit kan met onze blokken van verschillende groottes, knutselmaterialen, keukentje en winkeltje en nog vele soorten speelgoed. Samenspelen is ook erg belangrijk, dus onze Event Nanny’s zullen er altijd voor zorgen dat de kids met elkaar kunnen spelen, ook al kennen ze elkaar niet. De jongsten kijken de trucjes af van de oudsten, waar zij vervolgens ook weer van leren.

Kinderen 4-8 jaar

We zorgen voor prikkelend materiaal om vrij spel uit te lokken. Met verschillende ‘hoeken’ waar verschillende materialen klaarliggen voor de levendige fantasie van deze kids gebeurt dat al vrij snel. We hebben poppen, keukentjes, winkeltjes, werkbankjes, blokken en creatief materiaal om aan te bieden.
Het fantaseren staat bij deze leeftijd centraal. Daar spelen we maar al te graag op in! De Event Nanny’s komen gezellig een ‘kopje thee’ bij de kinderen drinken en kopen maar al te graag wat groente en fruit in de winkel.

Kinderen 8-12 jaar

De grove motoriek zit bij deze leeftijd vaak wel goed. De fijne motoriek is echter nog een leuke om mee te werken! Dit komt vooral in de creatieve hoek tevoorschijn, maar daarnaast hebben we altijd nog de cognitieve ontwikkeling als kinderen niet zo graag creatief bezig zijn.
We richten ons bij deze leeftijd op het ‘zelf doen‘ en ‘zelf maken‘. De Kapla blokjes zijn hierbij een goed voorbeeld. Met de boekjes waar verschillende soorten draaien en bouwsoorten in staan kunnen ze zelf een grote toren bouwen, een figuur namaken of combineren met ander speelgoed.
Daarnaast hebben we ook leuke boeken, bordspellen en indien de ruimte het toelaat wat ballen om mee te spelen.