Warning: Undefined array key "" in /customers/f/d/2/tantemarloes.nl/httpd.www/wp-content/themes/Evolution/epanel/custom_functions.php on line 2175 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/f/d/2/tantemarloes.nl/httpd.www/wp-content/themes/Evolution/epanel/custom_functions.php on line 2175 Warning: Undefined array key "" in /customers/f/d/2/tantemarloes.nl/httpd.www/wp-content/themes/Evolution/epanel/custom_functions.php on line 2189 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/f/d/2/tantemarloes.nl/httpd.www/wp-content/themes/Evolution/epanel/custom_functions.php on line 2189 Hoe gaat u om met kids en media? Gamen/ smartphones/ iPads....

Mediawijsheid

MediaWIJSheid

Gamen en televisie kijken

We krijgen best vaak de vraag wat voor spullen wij meenemen tijdens onze kinderopvang op locatie voor de wat oudere kinderen. Heel veel organisatoren en ouders veronderstellen de laatste tijd dat kinderen boven de 7 jaar vaak alleen nog maar te vermaken zijn met games op de ipad en het kijken van televisie. Nu nemen wij wel bijna altijd een televisie mee, het is ook heerlijk om af en toe lekker een filmpje te kijken terwijl je op de op de zitzak zit. Maar daarnaast nemen we heel veel materiaal mee waarvan de oudere kinderen het misschien al wel een tijd niet of nog nooit gezien hebben.  Het lijkt wel alsof ze bij ons soms vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als een ipad.

 

Hoe kun je omgaan met media in de opvoeding?

Toch is het wel realiteit dat kinderen opgroeien met media in alle vormen en maten. Het kan soms best moeilijk zijn om erachter te komen wat nu de beste manier is om ermee om te gaan. We weten tenslotte allemaal hoe belangrijk het is om ook naar buiten te gaan, vrienden in het echt te spreken en te bewegen. Maar media hoort er nu eenmaal ook bij en hier moeten de kinderen ook op een goede manier mee leren omgaan. Mediaopvoeding heet dit… hieronder een aantal tips van de site www.mediawijsheid.nl die je eens zou kunnen bekijken.

– Wil je je graag meer inlezen in mediaopvoeding dan kun je het gratis het digitale magazine WIJS downloaden. Dit magazine is speciaal voor ouders met kinderen in de leeftijd van 5 tot 17 jaar. In WIJS krijgen ouders goede tips over mediaopvoeding, schermtijd, apps en mobieltjes.

– Vind je het lastig om met je kinderen goed en bewust bezig te zijn met media? Doe samen met je kinderen (onder de 7 jaar) de Media Ukkie Challenge en zie in hoe leuk en nuttig het is om samen met media bezig te zijn!

– Hoe ga je in gesprek over het mediagebruik van je kind? Doe het keukentafelgesprek! De momenten dat je samen eet zijn dus ook heel handig om zulke tests eens te doen.

Deze en meerdere tips vind je dus op de site van mediawijsheid. Op deze site kun je ook gelijk de tests en magazines vinden, dus neem een kijkje!