Warning: Undefined array key "" in /customers/f/d/2/tantemarloes.nl/httpd.www/wp-content/themes/Evolution/epanel/custom_functions.php on line 2175 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/f/d/2/tantemarloes.nl/httpd.www/wp-content/themes/Evolution/epanel/custom_functions.php on line 2175 Warning: Undefined array key "" in /customers/f/d/2/tantemarloes.nl/httpd.www/wp-content/themes/Evolution/epanel/custom_functions.php on line 2189 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/f/d/2/tantemarloes.nl/httpd.www/wp-content/themes/Evolution/epanel/custom_functions.php on line 2189 Workshops - Tante Marloes

Workshops

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor kinderen van 4-12 jaar bieden wij verschillende workshops aan. Eén workshop duurt gemiddeld 1-2 uur, afhankelijk van de activiteit en de leeftijd van de kinderen.

Bij deze workshops gaat een professional aan de slag om de kinderen de technieken onder de knie te laten krijgen en vaak iets moois te creëren wat vervolgens mee naar huis genomen kan worden (uitgezonderd van de doe-workshops).

De volgende workshops zijn bij ons te boeken:

Décopatch

full26258630-300x199Met décopatch zijn heel veel figuren creatief te versieren. Je kiest zelf zo’n figuur, waarna er met speciaal Décopatch papier gewerkt wordt. Door telkens kleine stukjes papier te scheuren en te plakken (waarbij er een bepaalde techniek noodzakelijk is), krijg je een mooi effect. Na het opbrengen van het speciale papier is het ook meteen afgewerkt met lak. Décopatch is te gebruiken op vrijwel alle materialen; hout, kunststof, glas, plastic, karton, metaal, etc.

U kunt er dus ook voor kiezen om een meubelstuk in uw ruimte te ‘pimpen’!

Bij deze workshop wordt vooraf door u bepaald welke figuren de kinderen gaan maken. Doosjes, diertjes, maskers, spaarpotten, meubels, spiegels, fotolijsten, .. Er is heel veel mogelijk!

In overleg kan er een lessenreeks worden aangeboden die aansluit op uw wensen.

Playmais

images-4Playmais is een leuke manier van creatief bezig zijn. 3D figuren zijn zo gemaakt door kinderen van alle leeftijden. In deze workshop leren de kinderen de verschillende mogelijkheden van Playmais kennen. Maak je een plat schilderij of een 3D figuur? Beide is mogelijk! Wij laten de kinderen kennis maken met alle aspecten die hierbij komen kijken en stimuleren ze om de uitdaging aan te gaan.

Playmais wordt gemaakt van natuurlijke materialen en is dus niet schadelijk op welke manier ook.

Doordat de Playmais aan elkaar te maken is met alleen maar een beetje water, heb je geen geknoei met lijm en dus geen vieze kleren. Schorten zijn niet nodig!
Kids van 4-8 jaar kunnen allemaal aan de gang met Playmais. De workshop wordt op leeftijd ingericht om het uitdagend te maken.

Gipsverband-kunst

IMG_3286-300x200De workshop “gipsverband kunst” is een uitdaging voor een ieder van 8-12 jaar. Elk kind krijgt een houten plankje en een stuk draad. Van het draad gaan we om te beginnen een figuur maken. Een poppetje, diertje, bloem, of wat maar in het kind opkomt.

Het figuurtje komt op het houten plankje te staan. Deze maken we vast met het gipsverband en een föhn. Vervolgens gaan we de figuur ook bekleden met het gipsverband. Een heerlijk kliederwerk waar een schort of oude kleren gewenst zijn.

Wanneer het figuur in zijn geheel is bekleed, gaan we het netjes maken. Wanneer het figuur is opgedroogd kan deze zelfs worden beschilderd. In één workshop is dat niet haalbaar. Dit zouden de kinderen zelf kunnen doen op de BSO of op school, òf wij komen een tweede keer en maken het figuur met de kinderen af.

In overleg kan er een tweede les worden aangeboden die aansluit op uw wensen.

Cupcakes of taartje decoreren

cupcakes-maken-300x224De workshop taart / cupcakes decoreren wordt ingedeeld op leeftijd. De ene workshop is dan gericht op kinderen van 4-8 jaar en de volgende van 8-12 jaar.

De kinderen van 4-8 jaar gaan ongeveer 1 uur aan de slag met icing. De workshopgever komt uitleggen wat icing precies is en hoe je het kunt gebruiken. Vervolgens zal zij ook laten zien hoe het werkt en kunnen de kinderen meedoen. De workshopgever kan altijd helpen bij de jongste kinderen.

De kinderen van 8-12 jaar gaan in 1,5 tot 2 uur aan de slag met rolfondant of marsepein. Er is de keuze uit een boltaartje of cupcakes. De kinderen leren hoe ze moeten werken met fondant/marsepein en wat ze er allemaal mee kunnen. Vervolgens mogen ze zelf aan de slag met alle uitsteekvormpjes, speciale mesjes, rollers, etc.

Ballonmodelleren

Vrijwel alle kids zullen wel eens een ballonfiguurtje gehad hebben. Maar hoe maak je die nu eigenlijk? In deze workshop krijgen de kinderen de uitleg èn kunnen ze aan het eind zelf ook een paar figuurtjes maken.

We gebruiken de professionele ballonnen. Deze gaan minder snel kapot dan die je bij de speelgoedwinkel kunt kopen. Alle kinderen krijgen een eigen pompje en leren hoe ze de ballonnen moeten oppompen. Wanneer dat gebeurd is, en er een knoopje in de ballon zit, dan kan er worden gewerkt. Ze leren hoe ze bubbels moeten maken, hoe de ballon niet telkens terugschiet in zijn originele vorm en hoe ze een figuur kunnen maken.

Figuren die de kinderen in 1 workshop kunnen leren: hondje, bloem, lieveheersbeestje als armband. Wanneer u meerdere workshops boekt kunnen wij dieper op de technieken ingaan en kunnen de kinderen ook moeilijkere figuren leren.

In overleg kan er dus een lessenreeks worden aangeboden die aansluit op uw wensen.

Schminken

Tante Marloes schminkOok schmink is welbekend voor elk kind. In deze workshop leren ze hoe ze zelf kunnen schminken. We maken eerst kennis met alle materialen en gaan vervolgens een ontwerp maken op papier.

We oefenen op papier, onszelf en elkaar. De kinderen leren welke materialen ze kunnen gebruiken om grote of kleine creaties te maken op hand of gezicht. Dit mogen ze bij zichzelf of bij elkaar in de praktijk gaan brengen.

Na afloop is er de mogelijkheid om een klein figuurtje op je hand te krijgen door de workshopgever.

In overleg kan er een lessenreeks worden aangeboden die aansluit op uw wensen.

Musical / Toneelspelen (4-8 jaar)

IMG_1112-300x225De prins in sprookjesland is zoek! Wat nu?! Welk sprookjesfiguur zou jij willen zijn in die verhaal? Alles kan en mag. Samen zorgen we ervoor dat de prins weer gevonden wordt.

Bij de kleuterleeftijd staat het verhaal al redelijk vast. nadat we samen leuke spelletjes hebben gedaan mag iedereen uitkiezen welk figuur hij of zij zou willen zijn. De uiteindelijke presentatie zal worden begeleid door een verteller.

Heeft u zelf al een thema in gedachten? Dan maken wij daar een workshop mee. Het omzetten van een thema is tegen een meerprijs. Neem hiervoor gerust contact met ons op.


In overleg kan er een lessenreeks worden aangeboden die aansluit op uw wensen
.

Musical / Toneelspelen (8-12 jaar)

Thema “Spetterend Sprookje”:
De prins in sprookjesland is zoek! Wat is er gebeurd? Welk sprookjesfiguur zou jij willen zijn in dit verhaal? Alles kan en mag! Samen zorgen we er voor dat de prins weer gevonden wordt.
Bij dit verhaal leer je zelfs een leuk nummer op de melodie van een tophit!

Thema “Horror Huis”:

 

Durf jij binnen te treden in dit horror huis? Een huis dat wij samen bedenken. Wat is er aan de hand? Is het vervloekt? Of zijn de 

eigenaren gewoon een beetje vreemd… Wie komen er in het huis terecht en waarom? Wat gebeurt er? Loopt het verhaal goed af of juist slecht?

In deze mini-voorstelling met een spannende dans mogen jullie beslissen! Laat ouders, broers en zussen rillen van angst!

 

Thema “Fantastische Fantasie”
Als jij een wereld mocht creëren, hoe zou deze er dan uit zien? Wie zou je willen zijn als alles kon en mocht? Tijdens deze workshop combineren we de fantasie van alle kinderen en maken onze eigen fantastiewereld.

Hier zit zelfs een vrolijke dans bij op een up-tempo musicalnummer!